НЕ ПРОПУШТАЈ

ГРУЕВСКИ МИСЛИ САМО НА ПРОВИЗИИТЕ, ЛОШАТА СОСТОЈБА НА ПАТИШТАТА Е ПОТВРДЕНА ОД ЕУ И СВЕТСКА БАНКА

Груевски мисли само на провизиите, лошата состојба на патиштата е потврдена од ЕУ и Светска банка
Крајно лошата состојба на патиштата во Македонија е потврдена од Европската унија и Светска банка. Од лидер, Македонија денеска е на последно место во регионот според патна инфраструктура. Светска Банка ја рангира Македонија на 78 место од 100 земји во светот во однос на патната инфраструктура, позади Азербејџан, Виетнам, Гватемала…
Според оценката на Европската унија, после 10 години власт на Никола Груевски, само 2% од патиштата во Македонија се безбедни и добри, а дури 39% се небезбедни и лоши. ВМРО-ДПМНЕ за 10 години пушти во употреба само 7 километри автопат!
Тоа се фактите. Како што е факт дека единствено владата на ВМРО-ДПМНЕ и поранешниот премиер Никола Груевски е позната по криминално потрошените 630 милиони евра за споменици и провизиите од 5% за џебовите на фамилијата од вкупната цена за автопат.
За тоа Никола Груевски и неговата банда ќе одговара и пред граѓаните и пред законите.

(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ГНЕВОТ НА БИТОЛЧАНИ СЕ ИЗЛЕА ПО УЛИЦИТЕ, ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА ГРАНАТИРАНА СО ЈАЈЦА
Зоран Божиновски најавува дека денес Груевски ќе избега од државата?
(ФОТО НА ДЕНОТ) ПОЛИЦАЕЦ НАЈДЕ ЗАСОЛНИШТЕ ПОД ЧАДОРОТ НА ЕДЕН ОД ДЕМОНСТРАНТИТЕ
Македонија со најлоши патишта во регионот
Јаковлески со закана до македонскиот народ: Не се играјте со ВМРО-ДПМНЕ, седете подалеку
Рамадан Рамадани: Грујо и Сашо не можат да се помират дека ги победи едно селанче од Муртино со помо...
Close
WpCoderX