НЕ ПРОПУШТАЈ

Берни Сандерс: Ако сака Трамп да биде претседател на сите во САД треба да се одкажи од неговите планови и да ја поддржи работничката класа

Ако Доналд Трамп е сериозен и сака да биде претседател на сите Американци, тој мора да се откаже од плановите да забрани влез за муслиманите и да депортира 11 милиони луѓе. Така смета демократот Берни Сандерс, кој отпадна на примарниото гласање. Повикот тој го упати на неговиот Фејсбук профил. Веднаш по изборот Сандерс изјави подготвеност да работи со Доналд Трамп покрај разликите. Тој смета дека милијардерот треба да омекне и да ја поддржи работничката класа.


Close
WpCoderX