НЕ ПРОПУШТАЈ

ТРАМП ЌЕ ПЛАТИ 25 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГИ ИЗМАМИ СО УНИВЕРЗИТЕТОТ ТРАМП

Доналд Трамп ќе плати обештетување од 25 милиони долари. Парите ќе ги добијат студентите измамени од веќе затворениот универзитет “Трамп”, по договор за дело, покренато од нив.

Повеќе од 6.000 луѓе го осудиа новоизбраниот претседател на САД.

За време на предизборната кампања тој неколку пати се закани дека нема да ја плати отштетата. За време на судењето се покажа дека универзитетот работел најмалку пет години без лиценци и земал од 5000 до 35 000 долари од луѓе кои верувале дека е легитимен.


Close
WpCoderX