НЕ ПРОПУШТАЈ

ХЕРОИТЕ ЖИВЕАТ ВЕЧНО

Камен. Над каменот ружи. До каменот свеќи. Ружите црвени, свеќите запалени. Хероите… Хероите мртви. Некои запалени. Некои искасапени. А државата… Државата не дојде. Ниту пак постави траг. Било каков траг, макар и скромно спомен обележје. Да се знае дека некој таму гинел. Да се знае дека некој таму страдал. Да не се повтори никогаш но и да не се заборави никогаш.
Целата сторија овде: http://www.mkd.mk/…/masakrot-kaj-vejce-nikogash-da-ne-se-po…


Close
WpCoderX