НЕ ПРОПУШТАЈ

ГАСОТ ОД САД ПРИСТИГНА ВО ЕВРОПА

 

Првата пратка американски шкрилци пристигнаа во Европа, објави  “Монд”.

На 23 март танкер “ИНЕОС Интрепид” достави течен етан на терминалот Рафнес во Норвешка. Таму се наоѓа голем нефтокомбинат.

Ова е историски момент и вистинска револуција во енергетиката, наведува весникот.

Специјално изградениот за целта “ИНЕОС Интрепид” е долг 180 метри. Тој донесе во европа 27 500 кубика течен гас при температура од минус 90 степени етан.


Close
WpCoderX