Арбен Таравари: Алијанса е подготвена да ги даде потписите на Заев

Претставниците на ДРДПА во име на Сојузот за Албанците, најдоцна до утре ќе се сретнат со претставници на СДСМ со кои ќе се разговара нацрт-законот за албанските и други точки на Заедничката декларација.

Ова беше потврдено на генералниот секретар Арбен Таравари.Тој додаде дека Алијансата е подготвена да ги даде потписите на Заев за добивање на мандатот, но подоцна изјави дека допрва треба да се зборува за можно коалицирање со СДСМ.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WpCoderX