НЕ ПРОПУШТАЈ

Одбраната поднесе предлог за укинување на притворот на Божиноски

Новинарот Зоран Божиновски денеска даде исказ пред истражен судија по барањето за спроведување на истрага поднесено од Јавното обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција од септември 2013 година.
Како што бевме информирани од неговите адвокати, ангажирани од ЗНМ, во својот исказ Божиновски категорично ги негирал сите наводи дека сторил било кое од кривичните дела кои му се ставаат на товар.
Тој ги изнел и причините заради кои смета дека Обвинителството не располага со докази со кои може да ги потврди наводите изнесени во барањето за спроведување на истрага. Предеметот на Божиновски е сеуште во фаза на истрага.
По завршување на распитот, одбраната поднесе предлог за укинување на притворот.
Оваа е скромен придонес за информирање на македонската јавност, бидејќи, за жал, најголем дел од медиумите не се заинтересирани да го следат случајот на новинарот Божиновски.

 

Насер Селмани фб статус


ОВА СЕ ТРИТЕ УСЛОВИ ШТО КЕ ГИ РАЗГЛЕДУВА БУЛДОЖЕРОТ НА МЕРКЕЛ
СКАНДАЛОЗНО!!! ДПМНЕ ПРЕКУ ИНФОМАКС ОБЈАВИ СПОСОК НА ЧЛЕНОВИ НА СДСМ КОИ КЕ ГИ БРКА ОД РАБОТА ПО 12 ...
Јоци: СДСМ дoкaжувa декa немa кaпaцитет дa биде пaртијa кoјa ќе гo пoбеди режимoт
Двојазичност и двомозочност
(ВИДЕО) ТЕНЗИЈА ВО ТОП-ТЕМА: ПАНДОВ БЕЗ ОДГОВОР ЗА СТИПЕНДИЈАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ОД СОРОС
Министерот Поповски изгледа нема избор. Мора да ја повторува секоја глупост од Груевски
Close
WpCoderX